Zaslal: út 02. březen, 2010 14:04 Předmět: Huskounci z Mostku
Ahoj, pejsci z Mostku u Kaplice jsou rozmisteni v utulcich a provizornich domovech. Stale hledaji nove domovy!!! Vice aktualnich nfo zde: http://www.utulek-kocky.cz/clanky/pomahame-psum/psi-kauza-z-mostku-u-kaplice
Pro pejsky v provizornich domovech chybi deky, hadry, piliny nebo jine stelivo, na ktere by mohli vykonavat potrebu, shani se jeste 20 kyblu na vodu (asi by stacily treba od Primalexu apod.), ev. veci na stavbu plotu vybehu - pokud by byli ale umisteni k novym majitelum, nebylo by to treba... Pro vsechny pejsky se stale shani jakekoli granule!!!
Pomahajicim velke diky... Kacka
Uff, tak jsem dočetla ten článek celý a je to fakt síla. Co kdyby se SHK pochlapil a vybrali jsem mezi sebou nějakou tu korunu? Máme klubový účet, je to celkem jednoduché.
Co říkáte?
Ja bych byla PRO, jen by asi bylo treba, aby se vytvoril nejaky "nadacni" vybor, ktery by rozhodl, co by se za eventuelne vybrane penize melo koupit (jestli granule nebo veterinarni potreby - klonila bych se spis k temto vecem, nez dekam, kyblum, stavebnimu materialu, ale vybor by samozrejme mohl rozhodnout dle sebe). Nechci o techto vecech rozhodovat sama a myslim, ze by nebylo dobre ani kdybych byla v tomto vyboru. Tak kdo by jste chtel a mohl, budu moc rada, kdyz se mi ozvete, myslim, ze kdyby v napr. 3clennem vyboru byl i nejaky neclen klubu, ze by to nevadilo, co na to vy ostatni?
Ucet klubu je transparentni - tzn. je pristupny verejne na internetu kazdemu k nahlednuti, takze by nemely byt pochyby o pohybech na nem a o transakcich a kazdemu bude jasne, co se s penezi deje a ze nebudou zneuzity v jiny prospech.
Kacka
Máte dostatek informací o vývoji kauzy?Například o odvážení psů z krumlovského útulku na neznámé místo,o čemž nikde ani zmínka a další akce spolku Toulavá tlapka kterýžto jako jediný disponuje právem zachraňovat tyto psy?Prostě nikde na netu nenajdete nic.Pouze poslední nové info o tom že většina psů má demodex. Tímto samozřejmě neprotestuji proti nějakému posílání peněz.
Ja nejake info mam. Musim rict, ze se mi vubec nelibi, jakym zpusobem vse probehlo, ani jak jsou psi nyni umisteni, proto apeluji na hledani novych domovu pro ne, zvlaste pro ty v prozatimnich domovech (cca 17 psu), ne v utulcich. To, co se stalo, stalo se, ale nic to nemeni na tom, ze pomoci je treba, byt to zhatilo spousty prace nekoho jineho. Pejsci musi zrat a musi o ne byt nejakym zpusobem postarano, proto bych se priklanela k nakoupeni granuli event. veterinarii, nikoli k financnim darum primo. Take si myslim, ze lecit Demodex by nemelo byt nyni prioritou - tento parazit utoci pri oslabene imunite, takze az psi budou par mesicu normalne zrat a budou bez stresu, mohl by se u tech mene postizenych "vylecit" sam - vlastni imunitou - ale jen nazor, nejsem veterinar a je mozne, ze se mylim. Kazdopadne to neni nakazlive, takze pejsky by mohl zalecit i osvojitel doma... Kacka
Naposledy upravil kavej dne st 03. březen, 2010 8:59, celkově upraveno 1 krát
V tomto případě se kloním pro granule, protože demodex (parazit Trudík psí), jak píše Kačka vzniká z toho, že psovi poklesne jeho přirozená obranyschopnost. Není přenosný na jiné psi ani na lidi!!! Pes ho má na sobě od narození. Může propuknout např., když je pes léčen na nějakou chorobu prášky steroidy. Demodex má 3 fáze onemocnění, ta nejmenší je léčba lokální. Objeví se na 3 místech na těle psa, ale do 2 měsíců sama odezní. 2 měsíce je doba, kdy působí steroidy v těle psa a než se mu vrátí jeho obranyschopnost. U pejsků z kauzy se jedná o špatnou obranyschopnost vyhladověním. Napadení Demodexem je tam fáze zřejmě ta nejhorší.Chtělo by to kvalitní granule, ne žádné Tesco, nebo něco podobného. Ty jsou ale zase dražší, záleželo by na tom, kolik by se vybralo peněz. Veterinární léčba je také potřebná, ale v tomto případě je na nejvyšším místě dobrá strava. Já nejsem osobně zastánce posílání peněz na účet útulku, aby si koupili věci sami. Je to tím, že nemám důvěru, kde peníze skončí. To je můj názor. Jsem zastáncem nakoupit konkrétní věci a předat je útulku.
Momentalne jsou krmeni Eukanubou, kt. dodala firma Placek, ale neni jich dost. Jsou jimi krmeni ti provizorne umisteni psi a psi v utulku v Lukavicich. Jdu napsat par mailu ohledne "nadacniho" vyboru a uvidime . K.
Jeste bych asi mela sdelit dost dulezitou informaci, ze pejsci budou navzdory sdeleni na webovkach OS TT vydavani i lidem zavodicim a chovajicim s mensim poctem vlastnich pejsku (uvedeno bylo 3-4). Kacka
Bohuzel nejsem schopna dat dohromady 3 lidi do vyboru "nadacniho" fondu a sama o tomhle rozhodovat nemohu a nechci z vice duvodu. Pokud nekomu z Vas stoji za to, abychom usporadali financni sbirku na tyto pejsky, prihlaste se mi prosim do vyboru "nadacniho" fondu na ledaer(zav)siberianhuskyklub.com. Jinak samozrejme muzete sami pomoci primo jednotlivym utulkum, at uz financemi nebo vyse zminenymi vecnymi dary, nebo primo umistenim techto problematickych pejsku. Kacka
Pokud nekdo bydlite v okr. Rychnov n. Kneznou a muzete docasne vypomoci v utulku Lukavice, onemocneli jim zrovna vsichni pomocnici a tech 32 huskounku navic se tak tezko zvlada. .. Kacka
Koho by to zajímalo může se ve foru R.Desenského mrknout na diskusi ohledeně těchto psů.Myslím že je to dost zajímavé a pokud je to pravda tak by ti psi měli být p.Zárybnické rychle odebráni protože tohle nemá se záchranou moc společného. Je to v sekci inzerce-120 Psů v nouzi.
Bohuzel mohu vetsinu tech informaci jen potvrdit. P. Zarybnickou jsem se pokusila kontaktovat s prosbou, at zvazi vydavani psu zavodicim lidem (v tomto ustoupila - mohou si je osvojit lide s mensim poctem psu), kastrace, lecbu Demodexem a at se obrati na SH Rescue, kteri meli sehnane nahradni domovy a tedy pro aspon cast techto pejsku slusne zazemi. Psi byli z Mostek premistovani na 2x - tzn., ze psi, kteri nikdy nebyli nikde jinde nez na tom dvorku a nikdy nejeli autem, byli behem vikendu provizorne umisteni a pak prevezeni zase jinam - to 2. byla zahrada s nefunkcnim plotem, proto byli zavreni ve 2 zahradnich domcich (17psu!!!). Dalsi informace nemam, protoze p. Zarynicka prestala po mych prosbach zkontaktovat Elisku, komunikovat.
A to, ze nechava tyto podvyzivene psy, kteri se za 14 dni nemohli ze stavu trvajici cely jejich zivot dostat, kastrovat, jednoho dokonce neodcerveneho a neockovaneho, bez ohledu na jejich vek, to je hrozne. Maji oslabene organismy a ona je zatizi operaci, nebo to vyzaduje do mesice po osvojeni!!! O tom, co to udela s psychikou psa ohledne duvery k lidem, ani nemluvim.
Je mi jich lito...
Kacka
Naposledy upravil kavej dne čt 18. březen, 2010 10:14, celkově upraveno 1 krát
Katko. nechapu, proc psy vyrostle ve smecce se nemuzou davat lidem s vice psy. Ja ted si sice nemuzu dovolit dalsi psy, ale teoreticky, , myslis že by to bylo horsi nez s Eskou?
Taky nechapu, kdo je proti, ty, nebo ti lide co je vydavaji? _________________ ŠárkaM
Sarko, proti jsou ti lide, co je vydavaji, ja jsem se primlouvala, aby je zavodicim lidem vydavali, protoze prvni informace byla, ze je nebudou zavodnikum vydavat vubec. K.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru