Siberian Husky klub Czech republic

Dnešní datum :

Acana
|  Hlavní stránka  |  Témata  |  Siberian Husky  |  Kontakt  

Úvod
· Domů
· Archív článků
· Diskuse
· Encyklopedie
· Fotogalerie
· Kalendář akcí
· Odkazy
· Otázky a odpovědi
· Plemeno Siberian Husky
· Poslat článek
· Váš účet
Klub SHK CR
· O klubu SHK CR
· Kontakty
· Dokumenty
· Seznam uživatelů
Chov
· Aktualní vrhy štěnat
· Krycí psi
· Chovné feny
Siberian Husky Rescue

· Siberian husky rescue

XL-PRA
· Co to je XL-PRA?
· Seznam vyšetřených pejsků
· První vyšetření
Aktivní témata diskuse

Uštěkaný pes
 Ztracený pejsek na Vsetínsku
 Podzimní a skorozimní akce a akcičky
 Krasny Ben a krizenec Scott
 Členové SIBERIAN HUSKY KLUBU
 Plstění znovu
 Husky víkend září 2010
 Chudák pes
 Daruji tříletého bílého pejska SH s PP.

Fóra Siberian Husky klub Czech republic

Uživatelský monitor
Vítejte, jste přihlášen(a) jako: Anonymní
Přezdívka
Heslo
(Registrovat)
Komunita:
Naposledy zaregistrovaný: M
Nových uživatelů dnes: 0
Nových uživatelů včera: 0
Celkem zaregistrovaných uživatelů: 320

Online návštěvníků:
Návštěvníků: 11
Uživatelů: 1
Celkem: 12

Online:
01: kavej
Siberian Husky klub Czech republic: Diskuse

FAQFAQ HledatHledat Uživatelské skupinyUživatelské skupiny NastaveníNastavení Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

Zátěž štěňátek

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Siberian Husky klub Czech republic -> O chovu, zdraví a sportu
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
snouman
Nováček
Nováček

Zaregistrován od: 07. čec, 2010

PříspěvekZaslal: st 07. červenec, 2010 12:46    Předmět: Zátěž štěňátek Odpovědět s citátem

Zdravím zdejší odbornictvo, máme čtyřměsíční fenečku od paní Kinclové, kolik zvládne uběhnout? Každý den jí poslední dobou "trápíme" půlhodinovými procházkami. Zkoušel jsem ji už i na kolo s dostatečnou obezřetností jsme objeli blok, vypadalo to, že jí to bavilo(?) lano od postrojku bylo pořád napnuté, ale mám strach abychom ji neumordovali. Všem děkuji za rady Velmi šťastný
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kavej
Mistr této diskuze
Mistr této diskuze

Zaregistrován od: 20. lis, 2005

PříspěvekZaslal: st 07. červenec, 2010 13:04    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, vim, ze tohle se resilo na diskusi na www.mushing.cz, ale nepodarilo se mi konkretni diskusi k tomu najit. Mozna pri trose trpelivosti budes uspesnejsi. ..
Urcite ale takto mlade stene nezaprahat - znici se mu klouby a nemusi pak vyrust do vysky, na jakou je "naprogramovano", protoze se poskodi rustove chrupavky. Muze nosit postroj, aby si zvyklo, ale chodit a behat by melo jen na voditku. Steneci vek je detsky vek - tedy cas her a poznavacich prochazek, nikoli prace v postroji. Ta pulhodinovka se mi zda adekvatni a dle veku a stavu stenete postupne pridavat (taky s ohledem na ta vedra). Nazory, kdy zacit se zaprahanim jsou pak ruzne. Nekdo uz po pul roce steneti na postroj privaze neco lehkeho, aby si stendo zvyklo, ale nejcasteji jsem se setkala s vekem 9 mesicu, kdy se zacina zaprahat. V Kanade atd. pry psy nechavaji stat az do roka, roka a pul.
Hodne radosti s prckem preje Kacka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
snouman
Nováček
Nováček

Zaregistrován od: 07. čec, 2010

PříspěvekZaslal: st 07. červenec, 2010 13:11    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za rychlou odpověď. Zůstaneme tedy u procházek a zkusíme postupně začít běhat.
ivan
velmi zdatný a poctivý přispívatel

Zaregistrován od: 07. čec, 2006

PříspěvekZaslal: st 07. červenec, 2010 13:37    Předmět: zaprahani stenete Odpovědět s citátem

Ahoj,
pripojuji se k vyse uvedenemu. Skutecne neprehanet. Opravdu zde plati "Mene znamena vice" Takto male stene brat jen na opravdu kratke vychazky. Treba i jen do 1 km. Ono samozrejme chce a zvladne vice a panicek ma "radost", ze ma silneho huksouna a "zvladne" to, ale pak ma zadelano pozdeji na pripadny problem a to jiz vratit nelze:-)

Ivan
kavej
Mistr této diskuze
Mistr této diskuze

PříspěvekZaslal: st 07. červenec, 2010 16:05    Předmět: Odpovědět s citátem

Jeste jsem si vzpomnela - kdyz budete potom ve starsim veku zaprahat, melo by to byt ke snure nebo voditku s amortizerem (vsitou gumou), ktery tlumi zatez kloubu. Na www.manmat.cz jsou moznosti i obrazky. Kacka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sangviamor
Expert diskuzích fór
Expert diskuzích fór

Zaregistrován od: 23. zář, 2009

PříspěvekZaslal: st 07. červenec, 2010 17:58    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem Cherrinku taky "zapřahala" už když byla malinká, vzala jsem si občas takovou tu mini dětskou skládací koloběžku a jeli jsme vždycky pár desítek metrů z mírného kopečka, obě nás to bavilo, a na jejím růstu se to rozhodně nepodepsalo tak, že by nevyrostla, naopak je přerostlá... A na malýho pejsana bych spíš doporučovala vodítko s amortizérem od ZeroDc (www.zerodc.cz), neb dělají i na malý pejsky, takže pak chudáka štěňátko nebouchá do nožiček ta obří karabina, co je na manmaťáckym vodítku a má to taky přiměřeně silnou gumu, aby jí štěndo dokázalo natáhnout...
kavej
Mistr této diskuze
Mistr této diskuze

PříspěvekZaslal: st 07. červenec, 2010 19:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Evi, jak jsem psala, takhle male stene by tahnout nemelo a z kopce uz vubec ne - beh z kopce zatezuje nadmerne ramenni klouby a lokty. Kdyz vyroste, muze uz mit amortizer s velkou karabinou, jedno od jake firmy Usmívající. Kacka
Sangviamor
Expert diskuzích fór
Expert diskuzích fór

Zaregistrován od: 23. zář, 2009

PříspěvekZaslal: st 07. červenec, 2010 19:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten kopec byl fakt mírnej, skoro neznatelnej, ale dostatečnej na to aby pes nemusel táhnout, ale měl pocit že táhne Usmívající A pidivodítko s amortizérem jsem měla na Cherry už když jsem si pro ni jela k chovateli, protože jsem už od předtím měla vyzkoušený, že se s nim chodí moc fajn i na normálních procházkách Usmívající Vlastně ani teď vůbec klasický vodítko nepoužívám, mám jen ty s amortizérem, a když nechci aby to pružilo, tak to snadno zapnu tak, aby se guma nemohla natahovat...
Pabla
Expert diskuzích fór
Expert diskuzích fór

Zaregistrován od: 02. úno, 2006

PříspěvekZaslal: st 07. červenec, 2010 22:20    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasím s Katkou a s Ivanem.Lidi neblázněte.Malé štěně = malé dítě.Ivo i Katka jezdí závody.Vědí o čem mluví.Já jen na závodech pomáhám.Ale i tak mě mushing zajímá.Velmi opatrně se štěňaty.Následky nepřiměřené zátěže štěněte se objeví později.Opravdu velmi opatrně. Usmívající
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kacer
Administrátor serveru
Administrátor serveru

Zaregistrován od: 03. úno, 2009

PříspěvekZaslal: st 07. červenec, 2010 22:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Mame mladocha a zaprahali jsme dle doporuceni zdejsich rad, probiralo se to tu, takze do pul roku kratke prochazky, na deviti mesicich jsme dali prvni vetsi zatez a byl pak uplne hotovej (streka kolem Snezky), jinak prvni opravdovou zatez jsme dali na 11ti mesicih a pak spal skoro tri dny Mrkající a to jsme meli neco natrenovano. Ale 4 mesicniho prcka tak na kilak, vic urcite ne. Na peti/sesti mesicich jsme davali cca 4-5 km denne. A bylo to akorat. At vam roste do sily a krasy. A nejaky fotecky .. sups Mrkající
mira

Zaregistrován od: 21. kvě, 2010

PříspěvekZaslal: po 12. červenec, 2010 14:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrý den,
jak to řešíte s "pohybem" haskounů v těchto parných dnech ?? My se štěnětem /necelé 4 měsíce/ a s osmiletým psem chodíme brzy ráno, ale stejně je už vedro, děláme jen malý procházky. Během dne štěně odmítá opustit místo na dlažbě doma. Mám spíš obavu o toho dospělého, začíná bez pohybu tloustnout. Abysme z něj neměli do podzimu doma obézní kouli. Je kastrovaný a od té doby líný....
vovsova
Mistr této diskuze
Mistr této diskuze

Zaregistrován od: 20. říj, 2005

PříspěvekZaslal: po 12. červenec, 2010 16:22    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahojky.
Na setkani severenu nam poradkyne chovu Liba Pecena kladla na srdce aby sme byli rozumni a zaprahali nejdriv v roce (tim myslim skutecny trening).
Ma to hlavni vyznam na utvareni tela a hlavne zad.
Na bonitace nyni chodi mnoho psu se spatnou stavbou tela a to jen kuli tomu lide zaprahaji stenata priliz brzy.
eva
Mistr této diskuze
Mistr této diskuze

Zaregistrován od: 16. dub, 2006

PříspěvekZaslal: po 12. červenec, 2010 17:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Čusky,tak ty vedra mě taky pěkně séřou Velmi šťastný ,ale nejhorší je,že by hafani pořád chtěli chodit ven.Pokaždý, když jdu za vrata se cpou za mnou,že jdou jako taky Usmívající ,tak jsem je jednou vzala k rybníku a zpátky se táhli za mnou jak smrádci.Ale nijak je to neodradilo ,votravujou furt Velmi šťastný
No,je to problém ,brzo ráno nevstanem a navečer jsou zas obsazený posedy myslivcema,páč se to tu prasátky jenom hemží. Přímo za chaloupkou máme chrochtající řepku. Velmi šťastný K večeru je vždycky slyšíme,tak se alespon hafové proběhnou kolem plotu. Smějící
Už aby byla zima Mrkající
Jinač souhlasím s Peťou.
Z celé řady vnějších faktorů, které na utváření a vývoj dysplazie působí, jsou nejdůležitější pohyb a strava.
Pohyb - nadměrné tělesné zatížení během růstu psa s dědičnými vlohami lze považovat za faktor napomáhající ke vzniku tohoto onemocnění. Podstatný vliv má také povrch, na kterém se pes pohybuje první rok života. Z tohoto důvodu pes nemá běhat a pobývat po betonu, silnicích a jiných zpevněných plochách, ale měl by být na měkkém, pružném povrchu.

Naposledy upravil eva dne út 13. červenec, 2010 14:34, celkově upraveno 1 krát
Kacer
Administrátor serveru
Administrátor serveru

Zaregistrován od: 03. úno, 2009

PříspěvekZaslal: po 12. červenec, 2010 20:56    Předmět: Odpovědět s citátem

Chodime rano a vecer, pres dne jenom fakt rychla, mam pocit ze jsme uz jednou chytli uzeh nebo upal, proste to z tepla, ne ze slunicka a hezky jsme pozvraceli celou kuchyn. Takze ted tu na mesteka a prudi, ze chce ven. Ale jeste bude muset panacek chvili vydrzet Usmívající
kavej
Mistr této diskuze
Mistr této diskuze

PříspěvekZaslal: po 12. červenec, 2010 21:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Neni nad zahradu Usmívající. Vyplouzi se z kotce, vykonaji potrebu, potom slaby naznak hry oproti beznym rezbam, a riznou s sebou nekam do stinu. To vse mezi sedmou osmou rano nebo po pate hodine vecer. Pri vecernim pousteni po devate jeste dokazou celkem svizne prebehnout k plotu, kde jde cizi pes, ale zpatky uz souracka a funeni Usmívající. Takze prochazky v tomhle vedru vubec neresime a oni taky ne - kdyz jdu pryc sama, tak uz ani nevyjou, jak bylo zvykem... Na strave jsme dost ubrali - polovinu toho, co sezerou v zime a kastrovanemu Simonovi jeste o drobinek min. K.
Janap
středně pokročilý
středně pokročilý

Zaregistrován od: 02. čec, 2009

PříspěvekZaslal: po 19. červenec, 2010 10:05    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak mojí Kače tepla nijak nevaděj....odpoledne se třeba skoro 2 hodiny válí na slunci a na procházky chodíme kolem 18.00 hodiny a lítá si jakoby nic. Ale stejně s ní nechodim nikam daleko, jen tak 4 km. Nedaleko od baráku máme rybník, tak ji chodíme s dětma koupat. A tam se krásně vyblbne. Sice vodu nijak nemusí, ale za mnou tam jde a pak jak je mokrá, tak lítá jak zjednaná a pak se jde zas namočit a tak stále dokola Usmívající
A k tý zátěži štěnátek.....nikdy jsem jim nebrala mládí Usmívající . Chodili jsme na procházky, mezi psy, do města, prostě normální socializace. A budovali vztah, což je u haskouna docela důležitý, bo je to od povahy nezávislák, tak aby byl na páníčka trochu vázanej. Délka procházek byla tak kolem 5 km do půl roku, když jim bylo kolem 10 měsíců, tak už jsme chodili i delší. A zapřahat jsme začali až když jim bylo víc jak rok.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Siberian Husky klub Czech republic -> O chovu, zdraví a sportu Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: