Siberian Husky klub Czech republic

Dnešní datum :

Bozita
|  Hlavní stránka  |  Témata  |  Siberian Husky  |  Kontakt  

Úvod
· Domů
· Archív článků
· Diskuse
· Encyklopedie
· Fotogalerie
· Kalendář akcí
· Odkazy
· Otázky a odpovědi
· Plemeno Siberian Husky
· Poslat článek
· Váš účet
Klub SHK CR
· O klubu SHK CR
· Kontakty
· Dokumenty
· Seznam uživatelů
Chov
· Aktualní vrhy štěnat
· Krycí psi
· Chovné feny
Sport
· Jak na závody
Výstavy
· Jak na výstavy
Siberian Husky Rescue

· Siberian husky rescue

XL-PRA
· Co to je XL-PRA?
· Seznam vyšetřených pejsků
· První vyšetření
Aktivní témata diskuse

Husky voditko, ake je lepsie?
 Prechod na novy server
 Něco na zahřátí.
 Kožené peněžěnky
 Prodám čtyřkolku
 Je to o lidech :)
 Pozvánka na Den dětí v Kladně 26.5.2013
 chan luu sale
 Husky tabory
 Uzivatele s emailem .ru a podobne divne vypadajici domeny

Fóra Siberian Husky klub Czech republic

Uživatelský monitor
Vítejte, jste přihlášen(a) jako: Anonymní
Přezdívka
Heslo
(Registrovat)
Komunita:
Naposledy zaregistrovaný: SharronLe
Nových uživatelů dnes: 5
Nových uživatelů včera: 14
Celkem zaregistrovaných uživatelů: 1010

Online návštěvníků:
Návštěvníků: 13
Uživatelů: 1
Celkem: 14

Online:
01: Niels
Siberian Husky klub Czech republic: Diskuse

FAQFAQ HledatHledat Uživatelské skupinyUživatelské skupiny NastaveníNastavení Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

Závody

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Siberian Husky klub Czech republic -> O chovu, zdraví a sportu
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bruno
začátečník

Zaregistrován od: 21. úno, 2012

PříspěvekZaslal: st 02. květen, 2012 14:59    Předmět: Závody Odpovědět s citátem

Zdravím
Mám dva kluky z útulku bez PP možná nejsou ani čistokrevní(nejsou si moc podobní snad jen povahou Velmi šťastný) a chtěl jsem se zeptat jestli bych se mohl učástnit nějákých závodů ? Docela mě to chytlo tak jestli má cenu investovat peníze do poruhů,koloběžky,saní atd. nebo na to rovnou zapomenout a věnovat se jenom turistice?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LusyW
Mistr této diskuze
Mistr této diskuze

Zaregistrován od: 05. dub, 2006

PříspěvekZaslal: st 02. květen, 2012 21:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Investice do koloběžky se určitě vyplatí, i když budeš jezdit jen pro vaši radost Usmívající

Závodů se můžeš zúčastnit celkem s jakýmkoliv psem. Kategorie koloběžka/canincross (běh)/bikejöring (kolo) jsou bez rozlišení plemen, takže není problém se zúčastnit. V zimě se s dvěma psy na saních na závodech moc nesvezeš, to spíš zvol běžky, tam se s dvojkou jezdí normálně.

A určitě se nemusíš bát přihlásit, pokud nemáš agresivní psy, takže s chutí do toho Usmívající
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Barbora
Nováček
Nováček

Zaregistrován od: 25. čec, 2011

PříspěvekZaslal: čt 03. květen, 2012 7:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoji,
Jestli se můžu na něco zeptat. Mám jednu haskounku, jezdime koloběžka,bikejöring. Povely ovláda, krásně. Jediný problém mám, když potkáme psa a je za plotem, tak jenom se otočí a beži dál, problém je když ho potkáme na poli, nebo jinde venku.. To musíme zpomalit ne-li zastavit, a přejit ho, protože ona neskutečne zatouži jit k němu, a můžu řikat co chci, vůbec mě v tu chvili neposlouchá... Nevím, jak ji na motivovat, aby běžela dál, a nechala toho psa.. Chtěli jsme se zúčastnit na podzim i závodu, ale mám s toho trošku obavy, jak by se chovala, když by nás třeba předjížději jini psy.

Děkuju za každou radu! Usmívající

Barča
LusyW
Mistr této diskuze
Mistr této diskuze

PříspěvekZaslal: čt 03. květen, 2012 19:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Právě na závodech se to naučí nejlíp, uvidí, že ostatní psi dál běží a o nikoho se nezajímají a třeba se jich "chytí" a poběží za nimi. Pokud není agresivní, ale jen zvědavá, tak se musí někde okoukat. Já půjčuji teď přiteli jednu fenku ke kolu ze spřežení a taky má problém s předjížděním - bojí se kol, která ji předjíždějí. Na posledním závodě měla vždycky chvíli strach, ale pak si zvykla a rozběhla se na jedničku. Takže cvičit a cvičit a nejlíp to jde fakt na závodech, kde jsou jiní zkušení psi Usmívající
Akorát si vybrat závody "pohodové", kde nebudou jen ti nejvýkonnější.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Barbora
Nováček
Nováček

PříspěvekZaslal: pá 04. květen, 2012 13:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky, za odpověď, tak snad se na podzim, na některých potkáme. A neměla by jsi pro nás nějaký tip, na klidnější závody?
Ona jezdí opravdu krásně,poslechne když je potřeba jen tohle nám dělá problém, ale snad by to okoukala od ostatních zkušenějších! Usmívající
LusyW
Mistr této diskuze
Mistr této diskuze

PříspěvekZaslal: pá 04. květen, 2012 18:01    Předmět: Odpovědět s citátem

No - ty jsi zrovna docela z ruky, já jsem dá se říct z Teplic (Severní Čechy), takže jezdím na jiné závody. Ale lidi si chválí tam u vás Radíkov (já tam nebyla).
Každopádně stojí rozhodně za to jet na Běleč nad Orlicí, tam se hlásí často i příchozí a stojí to za to, možná nejkrásnější závody Usmívající
Barbora
Nováček
Nováček

PříspěvekZaslal: pá 04. květen, 2012 19:53    Předmět: Odpovědět s citátem

JJ, o Radikově už jsem slyšela. Tam bych právě chtěla zavítat určitě, jsou to i asi nejbližší závody tady Usmívající Fakt? Běleč jo? tak díky, za tipy! Usmívající A ty jezdíš, spíše ze spřežením že, než individuálně? Jen ještě ohledně závodu, byvaji vždycky kategorie SC1, nebo je to zavislé na závodu a co hlavně se to odvíjí od počtu zúčastněných? ja právě co jsem si všimla tak někdy byla vypsana jen SC2, tak jestli to býva jen když není kdo by jezdil za SC1, nebo je to druhem závodu? Právě vždycky jsme jezdili na kolobce, ale teď jsme začali jezdit na kole, a celkem nás to chytlo.. Tak teď, nevim co je lepši, a co pak popř. volit na závodech.. Vím, že se nejspíš ptám na blbosti, ale zajimá mě to. Nemám v tomhle zkušenosti, tak se ptám zkušených. =)
LusyW
Mistr této diskuze
Mistr této diskuze

PříspěvekZaslal: pá 04. květen, 2012 22:34    Předmět: Odpovědět s citátem

Co je vypsáno zjistíš s jistotou v propozicích daného závodu (budou vyvěšeny na mushing.cz), ale sc1 i sc2 se většinou vypisují, při vyšší účasti čistokrevných i sc11, což je koloběžka a jeden haskoun apod. Usmívající Ale s tím moc nepočítej, to je málokdy, většinou jedeš proti ohařům. Musíš to brát jako zábavu.
Já jezdím spřežení, přítel zkouší kolo se psem, ale máme problém, že jsou všechny moje psí holky zvyklé běhat společně. Tak zkoušíme a zkoušíme a třeba se to některá naučí Usmívající To je těžší než zapřah, tam je podle mě vede víc instinkt a vzájemná podpora (=šílenství Velmi šťastný )
Klidně se ptej nebo můžeš napsat na LusyW@seznam.cz Usmívající
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Siberian Husky klub Czech republic -> O chovu, zdraví a sportu Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: