Zdravím
Mám dva kluky z útulku bez PP možná nejsou ani čistokrevní(nejsou si moc podobní snad jen povahou ) a chtěl jsem se zeptat jestli bych se mohl učástnit nějákých závodů ? Docela mě to chytlo tak jestli má cenu investovat peníze do poruhů,koloběžky,saní atd. nebo na to rovnou zapomenout a věnovat se jenom turistice?
Investice do koloběžky se určitě vyplatí, i když budeš jezdit jen pro vaši radost
Závodů se můžeš zúčastnit celkem s jakýmkoliv psem. Kategorie koloběžka/canincross (běh)/bikejöring (kolo) jsou bez rozlišení plemen, takže není problém se zúčastnit. V zimě se s dvěma psy na saních na závodech moc nesvezeš, to spíš zvol běžky, tam se s dvojkou jezdí normálně.
A určitě se nemusíš bát přihlásit, pokud nemáš agresivní psy, takže s chutí do toho
Ahoji,
Jestli se můžu na něco zeptat. Mám jednu haskounku, jezdime koloběžka,bikejöring. Povely ovláda, krásně. Jediný problém mám, když potkáme psa a je za plotem, tak jenom se otočí a beži dál, problém je když ho potkáme na poli, nebo jinde venku.. To musíme zpomalit ne-li zastavit, a přejit ho, protože ona neskutečne zatouži jit k němu, a můžu řikat co chci, vůbec mě v tu chvili neposlouchá... Nevím, jak ji na motivovat, aby běžela dál, a nechala toho psa.. Chtěli jsme se zúčastnit na podzim i závodu, ale mám s toho trošku obavy, jak by se chovala, když by nás třeba předjížději jini psy.
Právě na závodech se to naučí nejlíp, uvidí, že ostatní psi dál běží a o nikoho se nezajímají a třeba se jich "chytí" a poběží za nimi. Pokud není agresivní, ale jen zvědavá, tak se musí někde okoukat. Já půjčuji teď přiteli jednu fenku ke kolu ze spřežení a taky má problém s předjížděním - bojí se kol, která ji předjíždějí. Na posledním závodě měla vždycky chvíli strach, ale pak si zvykla a rozběhla se na jedničku. Takže cvičit a cvičit a nejlíp to jde fakt na závodech, kde jsou jiní zkušení psi
Akorát si vybrat závody "pohodové", kde nebudou jen ti nejvýkonnější.
Diky, za odpověď, tak snad se na podzim, na některých potkáme. A neměla by jsi pro nás nějaký tip, na klidnější závody?
Ona jezdí opravdu krásně,poslechne když je potřeba jen tohle nám dělá problém, ale snad by to okoukala od ostatních zkušenějších!
No - ty jsi zrovna docela z ruky, já jsem dá se říct z Teplic (Severní Čechy), takže jezdím na jiné závody. Ale lidi si chválí tam u vás Radíkov (já tam nebyla).
Každopádně stojí rozhodně za to jet na Běleč nad Orlicí, tam se hlásí často i příchozí a stojí to za to, možná nejkrásnější závody
JJ, o Radikově už jsem slyšela. Tam bych právě chtěla zavítat určitě, jsou to i asi nejbližší závody tady Fakt? Běleč jo? tak díky, za tipy! A ty jezdíš, spíše ze spřežením že, než individuálně? Jen ještě ohledně závodu, byvaji vždycky kategorie SC1, nebo je to zavislé na závodu a co hlavně se to odvíjí od počtu zúčastněných? ja právě co jsem si všimla tak někdy byla vypsana jen SC2, tak jestli to býva jen když není kdo by jezdil za SC1, nebo je to druhem závodu? Právě vždycky jsme jezdili na kolobce, ale teď jsme začali jezdit na kole, a celkem nás to chytlo.. Tak teď, nevim co je lepši, a co pak popř. volit na závodech.. Vím, že se nejspíš ptám na blbosti, ale zajimá mě to. Nemám v tomhle zkušenosti, tak se ptám zkušených. =)
Co je vypsáno zjistíš s jistotou v propozicích daného závodu (budou vyvěšeny na mushing.cz), ale sc1 i sc2 se většinou vypisují, při vyšší účasti čistokrevných i sc11, což je koloběžka a jeden haskoun apod. Ale s tím moc nepočítej, to je málokdy, většinou jedeš proti ohařům. Musíš to brát jako zábavu.
Já jezdím spřežení, přítel zkouší kolo se psem, ale máme problém, že jsou všechny moje psí holky zvyklé běhat společně. Tak zkoušíme a zkoušíme a třeba se to některá naučí To je těžší než zapřah, tam je podle mě vede víc instinkt a vzájemná podpora (=šílenství )
Klidně se ptej nebo můžeš napsat na LusyW@seznam.cz
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru