Zaslal: čt 26. červenec, 2012 10:24 Předmět: Antiparazitní obojky v letních měsících
Chci upozornit v letním období na antiparazitní obojky proti klíšťatům.
U nás používáme obojek Scalibor.
Tříletá fena - třetí sezónu bez problémů.
Dvouletá fena – první rok bez problémů. Tento rok ho má od půlky března až do teď červenec – bez problémů (4 měsíce). Obojek je funkční dle výrobce cca 5-6 měsíců.
Cca před týdnem se začala podezřele drbat na krku. Vypadalo to na klíště.
Po ohledání jsme zjistili, že má vydrbanou srst, cca 3cm s červenou, vlhkou kůží. Obojek jsme sundali. Bylo nám divné, že by měla na obojek negativní reakci až po 4 měsících?! Po sundání obojku se to do dvou dnů zlepšilo o 70% a dokonce to přestala drbat.
Na jedné diskusi jsem našla, že psi negativně reagovali na Scalibor do tří dnů po nasazení. Nezávisle na sobě mně lidi odepsali, že je to divná reakce až po 4 měsících. Zavolala jsem k vetovi, kde mně řekli, že neg. reakce skutečně nastává několik prvních dní po nasazení obojku.
Že u nás došlo k zapaření kůže z vlhka pod obojkem !!!
Něco podobného, jako když se pod hodinkami zpotí kůže.
Koupání v rybníce, vlhko, teplo/pocení a hlavně nevylínaná zimní srst kolem krku.
Tak chci tady na to upozornit. Pokud si váš husky i v červenci šetří zimní srst (jako ty naše), je dobré mu obojek, než ho pustíte do vody na krku vyvolnit nebo sundat a dát mu ho za několik hodin, nebo až druhý den. Srst by měla být po opětovném nasazení suchá.
Po týdnu to má už v pořádku, bez strupu a nic nedrbe. Teď už bude dorůstat nová srst.
H.
Scalibor pouzivame, srst mame samozrejme posetrenou a snezime doma vesele dal. Akurat s tim koupanim u nas problem neni, protoze aby se sel Loki dobrovolne koupat tak to musi byt asi tak 45 stupnu ve stinu a i tak si maximalne namoci bricho
Jinak Scalibor vrele doporucuji, ampule, i Killiltec nebo jaksejmenujetendruhy se letos tezce nesovedcil. Od nasazeni Scaliboru neni problem a navic ho muze mit i v rodine s malym deckem.
Helčo, díky za podělení se, člověka by to nenapadlo, viď.
Někdy nemusí být ani obojek, ale stačí když je nevyčesaná zimní srst , pes se vykoupe a nestihne doschnout a pak se to paří pod ní.
Tak pěkné léto bez zapařených chlupáčů !
Kačka
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru